5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

3 фирми искат да изградят фотоволтаична централа на Природонаучния музей в Пловдив

Три фирми са подали оферти за изграждането на фотоволтаична електроцентрала на Природонаучния музей. Това са шуменската „Хай Груп“ ООД, варненската „3К“ АД и софийската „Прострийм груп“ ЕААД. Предстои отварянето и на ценовата част, за да бъде избран изпълнителят.

Предметът на поръчката включва доставка и монтаж на компоненти и техническото оборудване за изграждането на фотоволтаична електроцентрала, необходима за производство на електрическа енергия за дейността на музея. В обхвата за поръчката са предвидени доставка на нужните технологични компоненти, оборудване, техният монтаж, въвеждането им в експлоатационен режим и гаранционно обслужване.

Стойността на заданието е 125 000 лв. без ДДС.

„Проектът е съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство. Панелите ще бъдат поставени на покрива на Обредния дом и ще осигуряват от 80 до 100 процента от разхода ни за ток”, уточняват от Природонаучния музей.

Необходимостта от този проект е голяма тъй като музеят има много големи разходи заради живите експозиции, за които се грижи. Парите за фотоволтаиците са заложени в бюджета на Община Пловдив, но е въпрос дали ще бъдат осигурени реално, предвид незадоволителното финансово състояние, в което се намира.

Related Articles

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ