21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

3 фирми искат да изградят фотоволтаична централа на Природонаучния музей в Пловдив

Три фирми са подали оферти за изграждането на фотоволтаична електроцентрала на Природонаучния музей. Това са шуменската „Хай Груп“ ООД, варненската „3К“ АД и софийската „Прострийм груп“ ЕААД. Предстои отварянето и на ценовата част, за да бъде избран изпълнителят.

Предметът на поръчката включва доставка и монтаж на компоненти и техническото оборудване за изграждането на фотоволтаична електроцентрала, необходима за производство на електрическа енергия за дейността на музея. В обхвата за поръчката са предвидени доставка на нужните технологични компоненти, оборудване, техният монтаж, въвеждането им в експлоатационен режим и гаранционно обслужване.

Стойността на заданието е 125 000 лв. без ДДС.

„Проектът е съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство. Панелите ще бъдат поставени на покрива на Обредния дом и ще осигуряват от 80 до 100 процента от разхода ни за ток”, уточняват от Природонаучния музей.

Необходимостта от този проект е голяма тъй като музеят има много големи разходи заради живите експозиции, за които се грижи. Парите за фотоволтаиците са заложени в бюджета на Община Пловдив, но е въпрос дали ще бъдат осигурени реално, предвид незадоволителното финансово състояние, в което се намира.

Related Articles

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ