8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

260-метрова ски писта пускат във Вълчи дол

Съоръжението е единственото в Североизточна България

Тази зима във Вълчи дол ще заработи ски писта с дължина 260 метра. Вече е осигурен паничков лифт, както и три оръдия за сняг, информират от кметството.

Пистата е единствена в Североизточна България и е общинска собственост, допълват от администрацията. За да се развие активен зимен и ски туризъм общината е закупила и базата на ловно-рибарската дружина, която е в близост. Предстои да бъде ремонтирана и модернизирана, за да може в близко бъдеще скиори и гости да могат и да отсядат за по-дълго в района.

Междувременно вече се подготвя проектобюджетът за 2023 година, като не се предвижда повишение на местните данъци и такси. Заради скъпия ток обаче общината планира да въведе частичен режим на уличното осветление в населените места. Лампите ще работят вечер от 17:30 до 23:00 часа и после ще светват отново между 5:00 и 6:00 часа сутринта.

Related Articles

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...

София: Завърши етап от реконструкцията на Централни хали

Емблематичните за София Централни хали ще отворят врати през пролетта на 2024 г., информират от чуждестранната верига, която придоби сградата и започна нейната реконструкция...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ