13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

260-метрова ски писта пускат във Вълчи дол

Съоръжението е единственото в Североизточна България

Тази зима във Вълчи дол ще заработи ски писта с дължина 260 метра. Вече е осигурен паничков лифт, както и три оръдия за сняг, информират от кметството.

Пистата е единствена в Североизточна България и е общинска собственост, допълват от администрацията. За да се развие активен зимен и ски туризъм общината е закупила и базата на ловно-рибарската дружина, която е в близост. Предстои да бъде ремонтирана и модернизирана, за да може в близко бъдеще скиори и гости да могат и да отсядат за по-дълго в района.

Междувременно вече се подготвя проектобюджетът за 2023 година, като не се предвижда повишение на местните данъци и такси. Заради скъпия ток обаче общината планира да въведе частичен режим на уличното осветление в населените места. Лампите ще работят вечер от 17:30 до 23:00 часа и после ще светват отново между 5:00 и 6:00 часа сутринта.

Related Articles

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ