16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

21 плажа и яхтено пристанище у нас с еконаграда „Син флаг“

21 плажа и едно яхтено пристанище в България бяха отличени с екологичната награда „Син флаг“ през тази година, а 10 хотела получиха отличието „Зелен ключ“.

За да получи еко сертификата „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услугите, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

Синият флаг е въведен в България през 1995 година с награждаването с това отличие на плаж “Слънчев бряг”. Всяка година син флаг се присъжда на над 5000 плажа, яхтени, пристанища и туристически кораби в 50 страни по света. Десетте хотела, които получиха отличието “зелен ключ”, са участвали в европейски проект: “Европейският туризъм става зелен”, като екипите на хотелите са обучени, а след това – сертифицирани.

Related Articles

На 20 февруари: Пускат движението през тунел „Железница“

Съоръжението е с дължина около 2 километра На 20 февруари ще бъде пуснато движението през тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Съоръжението...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ