26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

21 плажа и яхтено пристанище у нас с еконаграда „Син флаг“

21 плажа и едно яхтено пристанище в България бяха отличени с екологичната награда „Син флаг“ през тази година, а 10 хотела получиха отличието „Зелен ключ“.

За да получи еко сертификата „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услугите, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

Синият флаг е въведен в България през 1995 година с награждаването с това отличие на плаж “Слънчев бряг”. Всяка година син флаг се присъжда на над 5000 плажа, яхтени, пристанища и туристически кораби в 50 страни по света. Десетте хотела, които получиха отличието “зелен ключ”, са участвали в европейски проект: “Европейският туризъм става зелен”, като екипите на хотелите са обучени, а след това – сертифицирани.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ