21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

21 плажа и яхтено пристанище у нас с еконаграда „Син флаг“

21 плажа и едно яхтено пристанище в България бяха отличени с екологичната награда „Син флаг“ през тази година, а 10 хотела получиха отличието „Зелен ключ“.

За да получи еко сертификата „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услугите, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

Синият флаг е въведен в България през 1995 година с награждаването с това отличие на плаж “Слънчев бряг”. Всяка година син флаг се присъжда на над 5000 плажа, яхтени, пристанища и туристически кораби в 50 страни по света. Десетте хотела, които получиха отличието “зелен ключ”, са участвали в европейски проект: “Европейският туризъм става зелен”, като екипите на хотелите са обучени, а след това – сертифицирани.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ