12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Община Габрово с изисквания към архитектурния облик на сградите

Община Габрово разработи указания с изисквания към мерките, допринасящи за общия архитектурен облик на града във връзка с процедурата: „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“.

Целта е оформянето на общ архитектурен облик на града чрез прилагане на система от правила и процедура по съгласуване и одобряване на проектните решения за фасадите на сградите, които кандидатстват по новата програма за енергийно обновяване на жилищата. Наличието на указания дава възможност на сградите да бъдат по-високо оценени в процеса по одобряване на проектните предложения.

До седмица Община Габрово планира да бъдат подписани общо 30 партньорски споразумения по новата програма. Първите две със Сдружения на собствениците на многофамилни сгради бяха подписани в края на април. 

До настоящия момент подадените заявления за участие в процедурата са 61.

 Указанията за специфични изисквания към мерките, допринасящи за общия архитектурен облик на град Габрово във връзка с процедура: „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ