26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

15-а Национална конференция по транспортна инфраструктура

15-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие ще се проведе в Несебър от 6 до 8 октомври. Събитието се организира от Института по транспортна инфра­структура, Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Сдружение „Български форум по транспортна инфра­структура“.

Форумът ще бъде открит на 6 октомври в 14:30 ч. от проф. д.ик.н инж. Николай Михайлов, председател на научния съвет на Института по транспортна инфраструктура; проф. д-р инж. Иван Марков, ректор на УАСГ; Теодор Радонов, ръководител на офиса на Европейска инвестиционна банка в България; доц. д-р Николай Цонков, изпълнителен директор на Сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“; инж. Иво Иванов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ); Мария Лазарова, заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“; и инж. Николай Николов, заместник-председател на УС на КСБ.

Конференцията ще постави най – актуалните проблеми на транспортната инфраструктура и ще предложи решения, чрез взаимовръзка между администрацията, науката и бизнеса. Форумът ще се превърне в място на излагане на идеи и решения и обсъждането им със широк спектър висши ръководители от сектора.

Участие ще вземат изявени експерти от България и чужбина, като Генчо Керезов – заместник-кмет на Столичната община; Иван Антов, председател на борда на директорите на Центъра за градска мобилност; д-р инж. Павол Ковачик, президент на Асоциацията на строителните предприемачи в Словакия; доц. д-р инж. Ивайло Иванов, декан на Факултета по транспортно строителство, УАСГ; Джо Филипс, ръководител на инвестиционния фонд към Инициативата „Три морета“ в Amber Infrastructure Group; Асен Антов, Европейска инвестиционна банка; Александру Гроник, Министерство на инфраструктурата и регионалното развитие, Република Молдова; инж. Десислава Паунова, член на УС на АПИ, които ще обсъдят актуални теми, свързани с развитието на транспортната инфраструктура.

Related Articles

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ