11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

12 български студиа за архитектура и дизайн с награди от конкурса BIG SEE‘2023

12 български студиа за архитектура и дизайн спечелиха награди в 21-то издание на международния конкурс BIG SEE. Той отличава най-високите постижения в областта на архитектурата и дизайна в държавите от Югоизточна Европа. Провежда се ежегодно в рамките на фестивала „Месец на дизайна“ в Любляна, Словения.

9 награди са присъдени на български архитектурни студиа в категориите за жилищно, офисно и индустриално строителство. Участници от България са отличени и в категориите за вътрешното обзавеждане и дизайн в туристическия бранш.

Така „Месецът на дизайна” награди изпълнението на обекти на Cache Atelier – Baker Brothers Bakery – Garitage Park и Amusnet office space, E-Arch Studio – Campus 90, Move Architects – Bede Office, High End Design – Dermal Lase Center, Atelier IA – Eka Apartment, NSSN Design – MAS House, LP Arch – Light View, GreenPoint Projects – House G, The Collective – Rivers of Sofia, ATG Design – The AR Project, „Киряков архитекти“ – Reconstruction ZOO Park Stara Zagora и арх. Иван Щерев – Villa Flavia.

Отличените проекти от България могат са качени на сайта на фестивала тук.

КОНКУРСЪТ

21-то издание на „Месеца на дизайна” отличи 300 проекта от 21 страни от Централна и Източна Европа и от Австрия, Италия, Малта и Израел. Събитието се организира от Центъра за креативна икономика Zavod BIG SEE с подкрепата на Община Любляна и министерствата на културата, икономиката, туризма и спорта на Словения.

Related Articles

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ