20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

До БФС: Община Пловдив не предоставя Колежа за мача България – Унгария

В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион „Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД „Колежа“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата- изпълнител.

„Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК „Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД „Колежа“.

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ