24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова. Тя посочи, че след приключването на този проект ще започне и дългоочакваният от всички основен ремонт на закрития паркинг.

„С изграждането на всички паркинги общият брой на паркоместата ще нарасне на 1800. Това ще гарантира по-доброто обслужване на пътниците и гостите на летище София“, каза още Натова. Тя подчерта, че тези проекти са част от първия петгодишен инвестиционен план, който концесионерът трябва да изпълни до края на 2025 г., като общо инвестициите за този период са 143 млн. лева. До края на миналата година концесионерът е вложил 54 млн. лева, а за тази година предвидените средства са 49 млн. лева.

Заместник-министърът заяви, че очаква летищният оператор да запази добрия темп на изпълнение на инвестиционната програма. А реализирането на планираните проекти ще превърнат летище София в модерно, конкурентоспособно и предпочитано европейско летище.

Related Articles

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ