13 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

ЧСИ продава на търг самолета на Васил Божков

Обявената цена е близо 29 милиона лева

Частен съдебен изпълнител продава самолет, собственост на фирма на Васил Божков. Обявената цена е близо 29 милиона лева без ДДС. Преди 3 години Антикорупционната комисия запорира имущество на бизнесмена за близо 400 милиона лева.

В документите на частния съдебен изпълнител е отбелязано, че върху обявения за продан самолет има вписани три залога от банка и пет запора от НАП и Антикорупционната комисия.

Публичната продан от ЧСИ е по изпълнително дело от Главна дирекция „Главна въздухоплавателна администрация“, която е към Министерство на транспорта.

Търгът насрочен за 9:00 часа на 13 февруари, в определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

Ако самолетът бъде продаден, новият собственик ще трябва да направи още 970 хиляди евро разходи, за да вкара машината в движение.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ