14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

PERI UP Easy и PERI UP Flex – Две различни, но съвместими системи скеле за постигане на несравнима гъвкавост

PERI компанията за производство и доставка на високотехнологични кофражи и системи скеле следва най-високите стандарти за качество и техническа експертиза над 50 години, а в България – вече 20 години.

Един от актуалните обекти в града на тепетата – Пловдив е многофункционалната сграда „WEST POINT“. Комплексът се намира в ж.к. „Младежки хълм“ на кръстовището между бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Владивосток“. При проектирането е заложено на модерна визия, която да отличава сградата в архитектурно отношение. Търговските площи са разположени на първо и второ ниво. Жилищните площи са решени в четири самостоятелни секции, като видовете апартаменти са едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни с общ брой 195.

Клиентът имаше високи изисквания към осигуряване на скеле с непрекъснатост на елементите за изпълнение на окачената фасада с овална форма. В определени зони скелето трябва да бъде окачено върху системни конзоли, поради невъзможност за конвенционално стъпване на земята.

Екипът на ПЕРИ България изготви техническо решение, отговарящо на клиентските нужди. Благодарение на съвместимостта на фасадното рамково скеле PERI UP Easy с модулното скеле PERI UP Flex, PERI имаше възможност да подсигури лека система с несравнима гъвкавост. Системите скеле PERI UP Easy и PERI UP Flex са сертифицирани за най-високите изисквания за безопасност. Повече информация за системите на PERI може да се намери на официалния уебсайт на компанията. 

Интегрираната розетка към фасадното скеле позволява бързо монтиране на системни хоризонтални елементи под различен ъгъл, което от своя страна дава възможност за много добро описване на окръжността на сградата. Така беше постигната и непрекъснатостта на елементите по цялата дъга, на която изпълнителят държи. В участъците, в които не е възможно конвенционално стъпване на скелето на земята то стъпва върху съставни конзоли със стоманени профили от системата VARIOKIT. Част от конзолите се разполагат в зоните на асансьорните шахти, което прави техническото решение още по-предизвикателно.

Съвместната работа на различни системи от портфолиото на PERI даде възможност за бърза, лесна и безопасна работа на обекта.

Очаква се сградата да бъде завършена до две години и пловдивчани отново да се срещат в West кафе.

PERI е сигурният партньор за кофраж, скеле и компоненти при изпълнение на жилищни и административни сгради, предлагащ и безупречен инженеринг и обслужване през целия строителен процес.

 

 

 

Related Articles

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ