12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Укрепени са компрометирани участъци по две реки в Сливен

Община Сливен приключи дейностите по възстановяване на компрометираните участъци по протежението на двете реки Новоселска и Селишка. Укрепени са дънни прагове и дъна при заустванията на дъждоприемните канализации в реките, поради възникнали критични места. Извършено е заскаляване чрез блокаж от едроломен камък и фракция. Целта е да се минимизират и ликвидират образували се ями в тези места. Мерките се налагат и заради рисковете от увреждане на прилежащата инфраструктура.

Община Сливен провежда редовно превенция с цел намаляване риска от бедствия и осигуряване нормалната проводимост на реките в тяхната урбанизирана територия, коментира инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.

През октомври бяха почистени коритата на трите реки Асеновска, Селишка и Новоселска, когато беше използван и доброволния труд на лишени от свобода жени, чиито наказания се изпълняват в сливенския затвор. „Две седмици след извършеното почистване водното огледало на Асеновска, в районана Клуцохорския мост, беше още два пъти почиствано. Но, за съжаление, към момента отново е замърсено от пластмасови бутилки, опаковки и други отпадъци“, каза още инж. Кънева.

Община Сливен призовава гражданите да подават сигнали, когато забележат подобни вандалски прояви.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ