15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

ТУ Габрово става инкубатор за иновативни предприятия

Партньорският консорциум между Сдружение Асоциация за международно обществено развитие/АМОР/, Фондът на Фондовете и Софийският университет набират желаещи да се включат в проект „Инкубатори за Иновативни Предприятия“. Идеята е да се съберат на едно място ръководителите от бизнеса, образованието и администрацията, които да се срещнат с младите таланти от областта и региона, носители на идейни проекти.

Основната цел е да се стимулира партньорството между младите предприемачи в страната, чрез иновативни подходи за обучение и учене (симулации, физическо и дигитално сътрудничество и др.).

Проектът е подходящ за всички млади и предприемчиви хора с идеи, на възраст между 13 и 30 години, от Габрово и областта. Участниците ще се научат да генерират и развиват иновативни идеи, да създават и финансират нов бизнес, да се представят пред инвеститори.

Проектните дейности ще се реализират в град Габрово на 11 февруари (неделя) от 12:00ч. до 18:00ч. В Конферентната зала на Университетска библиотека в Техническия университет. Сред лекторите са проф. д.с.н. Цветан Давидков – преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, доц. д-р Савина Михайлова-Големинова, Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, доц. д-р инж. Иван Станков – водещ експерт в ИКТ сектора, ИТ мениджър и зам. ръководител катедра „Киберсигурност“ във факултета по „Компютърни системи и управление” на Техническия университет – София и др.

Related Articles

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ