16 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Турските туристи най-многобройни от гостите на Пловдив

С 20,4% е скочил ръстът на туристи в хотелите, хостелите и останалите бази за настаняване в Пловдив и региона през септември, спрямо същия период на 2022-а година. Реализираните през септември тази година приходи от нощувки са 8,6 милиона лева, сочат данните на Териториалното статистическо бюро-Юг.

Увеличението на броя на клиентите е със 7,2%. Основната част от тях – 73,4% са българи. От чужденците най-голям е делът на гражданите на Турция – 12,2%, следвани от гостите от Израел, Германия, Испания и Великобритания.

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през септември е 36%, като традиционно тя е най-висока в хотелите с 4 и 5 звезди – 45,1%, отчитат още от статистическата служба.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ