20 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Туристически аудиогид за Трявна на български и английски

Туристически аудиогид за Трявна е на разположение на гостите на града. Мобилното приложение е безплатно и е достъпно на български и английски език.

То дава възможност на всеки турист, решил да обходи самостоятелно културно-историческите обекти в Трявна, да научи за тях само с телефон в ръка. Разхождайки се по старинната улица, гостите на градчето могат да чуят за миналото на селището, да се спрат и да разгледат тревненските къщи, възрожденския площад с часовниковата кула или Старото школо. Представянето включва 15 позиции, като разказът за обектите от материалното наследство продължава със занаятчийската история на Трявна.

Съдържанието за туристическия аудиогид е разработено от екипа на Института за приложения в туризма, съвместно с музейните експерти от града.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ