18 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Тирове задръстиха „Хемус“ заради ремонта на два тунела

Топли дол“ и „Правешки ханове“ са само наполовина проходими

Очаквано магистрала „Хемус“ в Софийска област се превърна в изпитание и късане на нерви на шофьорите. Това е особено осезаемо в петъчния ден, когато трафикът е засилен заради наближаващия уикенд. Започналите преди два дни основни ремонти на тунелите „Правешки ханове“ и „Топли Дол“ вече създават задръствания.

Опашки от тирове чакат реда си да преминат през „стесненията“ – и двата тунела остават проходими, но трафикът в посока Варна е насочен в тръбата към Варна, за да вървят строителните работи. Скоростта е ограничена до 50 км в час.

„Тапите“ ще останат до юли догодина, когато се предвижда да приключи реновирането на тръбите в едната посока. После ще започнат и основните ремонти на тръбите в направление София.

От АПИ обясниха, че строителните работи са неотложни – това ще са първите основни ремонти на двата тунела, откакто са построени преди около 40 години.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ