17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

С три изложби отбелязват юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ

С три изложби, на 27 октомври от 19:00 ч. в централното атриумно пространство на Университета по архитектура, строителство и геодезия, тържествено ще бъдат отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ.

Първата изложба е посветена на Брациговската архитектурно-строителна школа. Неин автор е арх. Десислава Димитрова. Организатори са РК на КАБ – София-Област и Архитектурния факултет на УАСГ – катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“, „Технология на архитектурата“.

Втората експозиция е посветена на 80-годишнината от създаването на Строителния факултет на УАСГ.

Третата е „Мостове на градежи“ – фотографска изложба на „Нашия дом е България“ с куратор арх. Пламен Мирянов.

На събитието ще бъде представена и реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от „3D ГАРДЪН“ ЕООД. Арт инсталацията, която създадоха специално за пространството на УАСГ вдъхва нов живот на пространството. Тя ще докосне посетителите до цветни и приказни сюжети и ще ги потопи в един модерен „Зелен Свят“.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ