24 C
Пловдив
събота, юли 27, 2024

Строят нов мост над р. Струма между Симитли и кв.“Ораново“

Започват дейностите по изграждане на нов мост над река „Струма“, между Симитли и квартал „Ораново“, съобщиха от пресцентъра на общината. Първият етап е демонтирането на старото съоръжение, което представлява масивна немска конструкция.

Същинският ремонт ще стартира до броени дни, в зависимост от метеорологичната обстановка.

От 19 януари е издадено строително разрешение за моста на входа на Симитли. Ще бъде изградена изцяло нова конструкция. Движението ще е двупосочно като ще има две ленти, а също и пешеходна зона. Мостът ще се изгражда с готови панели и конзоли, а не с двутактово избутване, тъй като този метод, който се използва при изграждането на моста над тунел „Железница” на АМ „Струма” е за по-сложни конструкции, уточняват експерти.

Средствата за новия мост са осигурени. Те са в размер на 1.9 млн. лв., с които ще бъде финансирано строителството, поставена маркировка, както и енергоспестяващо LED осветление.

Очаква се съоръжението да бъде готово до няколко месеца.

Related Articles

Изграждат нов учебен корпус на НПМГ “Акад. Любомир Чакалов”

Започна строителството на новия учебен корпус на НПМГ “Акад. Любомир Чакалов” в София. Бъдещата сграда ще даде възможност на училището да премине към едносменен...

До края на годината започва строителството на още 4 участъка от АМ „Хемус“

Участъци 4, 5, 6 и 9 на АМ „Хемус“ са теренно осигурени и се предвижда строителството им да започне до края на 2024 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ