22 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

Строят нов мост над р. Струма между Симитли и кв.“Ораново“

Започват дейностите по изграждане на нов мост над река „Струма“, между Симитли и квартал „Ораново“, съобщиха от пресцентъра на общината. Първият етап е демонтирането на старото съоръжение, което представлява масивна немска конструкция.

Същинският ремонт ще стартира до броени дни, в зависимост от метеорологичната обстановка.

От 19 януари е издадено строително разрешение за моста на входа на Симитли. Ще бъде изградена изцяло нова конструкция. Движението ще е двупосочно като ще има две ленти, а също и пешеходна зона. Мостът ще се изгражда с готови панели и конзоли, а не с двутактово избутване, тъй като този метод, който се използва при изграждането на моста над тунел „Железница” на АМ „Струма” е за по-сложни конструкции, уточняват експерти.

Средствата за новия мост са осигурени. Те са в размер на 1.9 млн. лв., с които ще бъде финансирано строителството, поставена маркировка, както и енергоспестяващо LED осветление.

Очаква се съоръжението да бъде готово до няколко месеца.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ