13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще заема пространството по южната граница на имота. Ще бъде смесена конструкция (стоманобетонови колони и метални греди) по проект на арх. Виолета Каракачанова. Строителните книжа са разписани преди повече от три години, но сега започва същинското изграждане.

В сградата ще бъдат обособени две зали със смесено осветление – естествено, идващо от отворите за врати и прозорци по фасадата и изкуствено от осветителните тела. Предвидени са сервизни помещения и санитарни възли, адаптирани и за хора със специални потребности.

Новите зали ще бъде готова да посреща посетители, след като бъде закупено и монтирано предвиденото специално оборудване: 20 стенни витрини, 2 стъклени витрини за монети, 3 витрини без стъкла, щанд-витрина, проекторен екран, столове, бюра и друга мебел. Строителите трябва да предадат готов обекта до 150 дни съгласно сключения след обществена поръчка договор с изпълнителя – „Еко Традекс Груп“ АД.

Снимки: Община Свиленград

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ