17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Статистика: Януарски скок в строителството

През януари 2024 г. сектор строителство нарасна за втори пореден месец, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). На този фон промишленото производство отбеляза относително рязко понижение. То се е свило през януари с 2,5% спрямо декември 2023 г., когато обаче отбеляза ръст от 4 на сто, съобщи БНР.

Индексът на НСИ за продукцията в сектор „Строителство“ през януари 2024 г. се повишава с 1% спрямо предходния месец, когато също нарасна с 0,3 на сто.

На годишна база строителната продукция през януари се повишава с 0,7% след стагнация през декември 2023 г. Това представлява първо нарастване на строителството спрямо година по-рано от март 2023 г. насам.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ