15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Стартира рехабилитацията на жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Започнаха строителните дейности на железопътния коловоз от Пристанище Бургас до гара Владимир Павлов. В момента железният път е прекъснат поради влошено техническо състояние и цялата маневрена дейност за гара Бургас запад преминава през стрелките на пристанището, което утежнява товарния транспорт между морското пристанище и вътрешните връзки.

Обхватът на проекта включва рехабилитация на железопътен товарен коловоз, железен път и всички прилежащи стрелки, намиращи се по протежение на товарния коловоз, което ще осигури възможност за директно подаване на товарите от/за гара Владимир Павлов за/от гара Бургас запад. Това ще даде възможност на товарните влакове за маневри между коловозите, което ще увеличи количеството на транспортираните стоки от и към „Пристанище БМФ Бургас“.

Изпълнението на проекта ще допринесе за свързването на „БМФ Пристанище Бургас Изток II“ с основната национална и Транс-европейска мрежа, по-специално коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, като по този начин ще се улесни товарният транспорт между морското пристанище и вътрешните връзки.

Рехабилитационните дейности са част от проект „От изток към Запад – 2. Достъп до коридор ОИС от централното пристанище на Бургас: Рехабилитация на железопътните връзки към Транс-европейската транспортна мрежа”, и се финансира от Кохезионен фонд на ЕС и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020. Стойността на договора за строителство е 4 978 974 лв. без ДДС.

Снимка: НКЖИ

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ