15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

София е сред топ дестинациите за луксозен уелнес туризъм в Европа

Българската столица е на трето място на Стария континент по отношение на възможностите за луксозен уелнес туризъм, непосредствено след Барселона и Цюрих, сочи проучване на компанията „Оу Ви Оу нетуърк“ (OVO Network), която управлява онлайн портал за отдаване под наем на недвижими имоти.

В класацията се отчита наличието на ресторанти със звезди „Мишлен“, на хотели с категория „5 звезди“ и луксозни спа центрове. Те са съотнесени към броя на туристите, които ги посещават, както и нивото на „сигурност и лукс“ в градовете, определяни като най-популярни туристически дестинации. На тази база са селектирани най-елитните ваканционни дестинации за 2023 г.

Данните от изследването показват, че София се гордее с впечатляващите 83 спа центъра с 4 и повече звезди, което означава, че на 1 милион туристи се падат по 60 луксозни спа центъра. Според авторите на проучването това е повече от два пъти над средното равнище за включените градове.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ