12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град – Къща „Павлити“. Събитието е утре – 19 септември в 13.00 часа.

Кметът Здравко Димитров, доц.д-р Елена Кантарева-Дечева – директор ОИ „Старинен Пловдив“ и зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще представят успешното и предсрочно приключване на консервационно-реставрационните дейности по къща „Павлити“, известна още като Синята къща, чието начало беше дадено на 27 март тази година.

Церемонията ще бъде съпроводена с откриване на изложба пиана от фонда на ОИ „Старинен Пловдив“ под надслов „Пианото в пловдивската възрожденска къща. Елегантният и изтънчен полъх от Eвропа“. Изложбата е част от програмата на „Празници на Стария град“, които се провеждат от 18 до 30 септември.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ