12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Скоро: Рудозем ще има нов Център за спешна медицинска помощ

След дълг отлагане в Рудозем започна строеж на нов Център за спешна медицинска помощ, съобщиха от администрацията. Още преди 4 години Община Рудозем учреди правото на строеж в полза на Министерството на здравеопазването, а преди 2 години е доставено и здравно оборудване. След като са преодолени всички административни пречки изграждането на обекта стартира.

В проекта е заложено изграждането на сграда на спешния център и паркинг. Центърът се изгражда с част от средствата от големия инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Регионална здравна инфраструктура“, която се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Новият център за спешна медицинска помощ в Рудозем ще бъде на леснодостъпно място за пациенти и посетители.

Възложител на строежа е Министерство на здравеопазването, а изпълнител е кърджалийската фирма „Меаца“ ЕООД. Строителният надзор е на шуменската фирма „Ди Ви Консулт БГ“ ООД.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ