11 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Сапарева баня търси фирма, която да ремонтира Гейзера

Общината в Сапарева баня обяви конкурс по Закона за обществените поръчки за избор на фирма, която да ремонтира емблемата на града – Гейзера. Стойността на обществената поръчка е 110 000 лева.

Съоръжението изригва до 18 м на всеки двадесетина секунди и е най-голямата атракция за жителите и гостите на града. Преди два месеца обаче гейзерът аварира. Тръба от оборудването на каптажа, на около 400 м под земята, монтирана преди 60 години, корозира и се получиха течове. Наложи са цялата наземна конструкция да бъде открита, разбита беше 50- сантиметрова бетонова плоча. Сега трябва да бъде подменена самата тръба и да бъде възстановено налягането.

Работата на екипите е изключителна затруднена от това, че трябва да се работи при 103 градуса на водата от минералния извор и 30 градуса температура на въздуха.

От МОСВ са разпоредили ремонтните дейности да се извършат чрез конкурс за избор на изпълнител. Сертификат за това има само една фирма – от Пловдив.

Процедурата обаче ще отнеме доста време и градът ще е без атракцията си до есента, коментираха от общината.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ