11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Община Габрово обяви обществена поръчка за машина, приемаща отпадъчни материали

Община Габрово обяви обществена поръчка за „Доставка на фабрично нов автомат за обратно изкупуване на опаковки – пластмасови бутилки “PET” и алуминиеви кенчета „CANS” по проект „Изпълнение на пилотен демонстрационен проект в областта на управлението на отпадъците на територията на гр. Габрово“, финансиран по ОПОС 2014-2020 г.

Вендинг машината ще бъде първото по рода си функциониращо устройство в България, което ще повиши качеството на разделно събраните материали, а за потребителите ще бъдат осигурена система за бонифициране чрез различни екологични материали.

Сред основните изисквания, предмет на обществената поръчка, са доставка, инсталиране и сервизна поддръжка на фабрично нов автомат за обратно приемане/изкупуване на отпадъчни бутилки и кенчета, обучение за работа с машината и обслужването й. Автоматът трябва да разполага със система за разпознаване по баркода/формата на опаковката, като следва да разпознава и приема най-малко опаковки от алуминиеви кенове и пластмасови бутилки – Полиетилентерефталат и др. Автоматът следва да отговаря на всички нормативни изисквания за използване и експлоатация в рамките на ЕС. Срокът за получаване на оферти за участие е 1 ноември 2021 г.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ