19 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Санират още 24 сгради в столицата

„Последните останали нефинансирани 24 многофамилни жилищни сгради в столицата ще получат възможност за финансиране със средства от Министерство на регионалното развитие и благоустройство. За тях имаше сключен договор за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради (НПЕЕМЖС), но финансовият ресурс беше недостатъчен“, съобщи зам.-кметът на направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ Ирина Савина.

Финансирането на енергийното обновяване на тези сгради ще бъде предоставено като трансфер по бюджета на общината, като финансиране ще получат сградите, които нямат установени конструктивни проблеми към момента и не са получили средства по други програми.

Обектите се намират в районите „Искър“, „Възраждане“, „Младост“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Изгрев“, „Надежда“, „Люлин“, „Подуяне“ и „Овча купел“.

Related Articles

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ