11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Рибарско пристанище “Чайка“ в Бяла – обезопасено и с нова визия

Община Бяла модернизира рибарско пристанище “Чайка”, което е единствено в района на централното Черноморие и единствен пристан за рибарите от околните територии. Проектът се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие. Стойността на инвестицията е 390 000 лева.

По проекта са премахнати старите самоделни и опасни дървени кейове и са подменени с 8 понтони, изработени от алуминиева сплав, устойчива на морска вода. Те осигуряват безопасното домуване на лодки на рибарското пристанище. Изградени са три кея с дължина 48 метра, 36 метра и 12 метра.

Монтирани са 4 пасарелки, осигуряващи подхода между сушата и понтоните, както и допълнителни елементи, тип “мини мостчета”, за лесен достъп до домуващите лодки.

Поставени са и 12 колонки за електрозахранване и водоснабдяване на плавателните съдове. Община Бяла продължава с модернизацията на пристанището и след изпълнението на този проект.

Related Articles

Клубът на младия архитект във Варна с Pop-up базар „Бетонови емоции“

Събитието ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради Pop-up базар "Бетонови емоции" ще се проведе на 11 май във Варна. В продължение...

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ