13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Ремонтират стари водопроводи в кюстендилски села

Старите водопроводи в кюстендилските села Соволяно и Драговищица ще бъдат ремонтирани. Осигурените средства, в размер на около 7 милиона лева, са заложени по капиталовите разходи на Община Кюстендил за 2024 година.

Водопроводът в с. Соволяно е с железни немски тръби отпреди Втората световна война – от 1934 година. От тогава не е ремонтиран. Сега ще се полага напълно нова ВиК мрежа, каза пред БНР кметът Пламен Илиев.

Според изготвения проект при прокарването на отклоненията към абонатите и под мостовете ще трябва да се разрушава цялото асфалтово покритие и да се копае. Дължината на участъците, които ще се ремонтират е около 4 километра.

Тъй като през двете села преминава международният път за ГКПП „Олтоманци“ и Сърбия, има изготвен план за временна организация на движението в двата участъка на международния път.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ