19 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Пътят за Клисурския манастир ще бъде готов до края на септември

„До края на септември очакваме да бъде изпълнен ремонта на пътя за Клисурския манастир „Света Петка“. Работим по 3-кирометровия участък, който беше в по-тежко състояние, като е подготвен проект и за оставащата част от пътя. Това е един от осемте обекта, по които работим в момента. Предстои да започне изпълнение и на още четири пътни обекта – ул. “Шишман“, бул. “Филип Кутев“, ул. “Щросмайер“ и ул. “Опълченска“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на пътя за Клисурския манастир.

„След като миналата година ремонтирахме пътя за Дивотинския манастир, започнахме ремонта и на пътя за манастира „Света Петка“ – Клисурския манастир. Манастирите са част от Софийската Мала Света гора и е изключително важно да бъде осигурен добър достъп до тях“ – посочи още Фандъкова.

Средствата за двете отсечки – до Дивотинския манастир и до Клисурския манастир – са осигурени с решение на Министерски съвет при правителството на Бойко Борисов. Столична община подготви проекти и от 28 юни тази година започна работа по изпълнение на пътя за манастира „Света Петка“.

Ремонтът обхваща 3,3 км от разклона на пътя кв. „Вердикал“ – с. Клисура до Клисурски манастир „Света Петка“. В момента движението се извършва по обходен маршрут.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ