15 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Първият речен парк в София ще е готов през септември

Първият речен парк в центъра на София ще бъде готов през септември, съобщава БТА. Той ще се намира на брега на Перловската река, в сърцето на столицата, като мястото вече е облагородено и напълно трансформирано. Инициативата се реализира от фондация „Колективът“ и доброволци.

„С общи усилия успяхме да вдъхнем живот на брега на една от забравените реки в града и това ще бъде пример и стимул за създаването на повече такива места в София, изпълнени с изкуство, култура и социални възможности за жителите“, казва Мартин Янков, основател на фондация „Колективът“.

Първото събитие, което е планирано да се провде в новия речен парк, е „Реките на София“. То ще се състои от 1 до 3 септември. Инициативата ще е около Перловската река до „Топлоцентрала“ в Южния парк, а програмата включва много музика и различни видове изкуство. Това ще бъде четвъртото му издание, като то е част от дългосрочната национална инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за превръщане на градските реки в паркове.

Снимка: МЗ Communications

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ