14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Първа копка на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Св. Георги”

На 22 юни със символична първа копка ще започне изграждането на мнтогоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската УМБАЛ“Свети Георги“ в Пловдив.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители на бул.“Пещерско шосе“ 66. Избран е след анализ на територията, така че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между паркинга и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти. Проектът включва и хеликоптерна площадка със съответните специфични изисквания, както и бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания. Хеликоптерната площадка е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. „Пещерско шосе“. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични заболявания.

Озеленяването при сградата е също развито като важен елемент на техническия проект. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на линейките и създават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.
Инвестиционният проект за изграждане на закрития паркинг с хеликоптерна площадка е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС.

Проектът е възложен от лечебното заведение след проведена процедура по Закона за обществените поръчки с „Архитектурно Студио Марта Теодосиева“ ЕООД за изпълнение на обществена поръчка.

Проведена е процедура за обществена поръчка и за изпълнител и е сключен договор с „Интербилд 2023“. Срокът за изпълнение на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните дейности.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ