18 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Пълна промяна на междублоковите пространства във Велико Търново

Правят предпроектно проучване в кв. “Колю Фичето” и кв.“Бузлуджа”

Започва проектиране на междублоковите пространства във всички квартали на Велико Търново. Това съобщи кметът на старопрестолния град Даниел Панов. Планът предвижда общината поетапно да инвестира средства в облагородяване, нови настилки и отводняване, тротоари, както и оформяне на паркоместа и др. Вече има предпроектно проучване за големите квартали “Колю Фичето” и “Бузлуджа”.

Идеята е всяко домакинство да има индивидуално паркомясто. Общината ще предостави паркоколчета, а разпределението на общия брой паркоместа в едно междублоково пространство ще е ангажимент на етажната собственост, информира kmeta.bg.

Целият процес ще бъде консултиран с домоуправителите. Етажната собственост следва да заяви с искане до общината определяне на прилежащата площ към съответния блок, а с проектирането ще бъдат набелязани всички необходими мерки за облагородяване и паркоместа. Инвестициите в кварталите зависят от гласуването на бюджета на Община Велико Търново и инвестиционната програма.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ