21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Продават общински апартаменти на наематели в София

Над 1600 семейства в София имат право да купят общинските жилища, в които живеят, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред медии.

Той припомни, че Съветът направи промени в наредбата за общинските жилища, с които се увеличиха техните цените със 70% и се даде право на тези над 1600 семейства, около 5000 души, да закупят жилищата.

Според БТА общо 8123 са общинските жилища в София, в които в момента има настанени наематели. Общо 1309 са семействата в столицата, които са картотекирани и включени в списъците на районните администрации като нуждаещи се. От тях най-голям брой чакащи за настаняване има в район „Младост“ – 171 семейства, следвани от „Люлин“ – 144 и „Красна поляна“ – 124.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ