15 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Пристанище на брега на Белославското езеро строи зърнен бос

В близост до Варна, На южния бряг на Белославското езеро в района на Варна ще бъде разположено ново пристанище. Точната му локация е между фериботния комплекс и терминала за пропан-бутан на „Газтрейд“.

Инвеститор е търговецът на зърно с компанията „Агрия груп холдинг“, който ще го изгражда през дъщерното си „Бора инвест“.

По проект новото пристанище ще е с капацитет 1-1.2 млн. тона зърно годишно. Обявената по-рано инвестиция в размер на от около 30 млн. евро сега е на път да надхвърли 45 млн. евро. Финансирането за пристанището беше одобрено още от края на 2018 г. – началото на 2019 г. от Европейската инвестиционна банка, а съфинансираща банка е ДСК. По тази линия няма промяна, но бюджетът ще трябва да се актуализира, съобщи „Капитал“.

Плановете са пристанището да започне работа през 2026 г.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ