17 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

През есента: Пускат участък от столичния булевард „Филип Кутев“

Новият участък от столичния булевард „Филип Кутев“ ще бъде готов през есента, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Новата част ще бъде с дължина от 1,2 км, с общо 6 ленти за движение, широки тротоари и велоалеи в двете посоки, стана ясно след проверка на председателя на общинския съвет Георги Георгиев и зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов.

„След откриването на новата част от булевард „Филип Кутев“ ще можем да стигнем от бул. „Симеоновско шосе“ до бул. „Черни връх“ за 3 минути с кола или колело. Тъй като новото трасе минава покрай Зоопарка, се изграждат звукоизолиращи бетонни стени, които да не позволяват шумът от трафика да пречи на животните“, коментира Георги Георгиев.

Related Articles

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ