15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

През април: Завършват новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Напредва строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Дейностите се изпълняват в заложените срокове и при непрекъснат контрол от служителите на Областно пътно управление Бургас, съобщиха от АПИ. Наводненията от проливните валежи в началото на септември миналата година компрометираха старото ключово за областта съоръжение и започна изграждане на нов мост.

В момента се монтират надлъжните греди и на втория стълб на новото съоръжение. По договор съоръжението трябва да е готово до 15 април. Целта е движението по него да бъде пуснато преди старта на летния туристически сезон. По трасето на третокласния път III-9901 преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Първият етап от изграждането на моста е приключил, като са завършени стълбовете и устоите на моста, излети са и стоманобетонните пилоти. Те са основата на мостовата конструкция и са с дължина между 17 и 25 м в различните части на съоръжението. За повишаване на устойчивостта му са приложени технологични решения, които да не позволяват подкопаване на основите му при повишаване нивото на реката. Изградени са пилоти, които навлизат в здрава скала и това прави съоръжението по-устойчиво. След монтиране на надлъжните греди предстои да бъдат излети пътната и преходните плочи, да се изградят тротоарните конзоли и отводняването.

Снимки: АПИ

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ