16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

МРРБ: Договорите за ремонт на православни храмове също да могат да се индексират

МРРБ ще помогне на Българската църква да се възползва от методиката за индексация на цените в строителството. Това ще позволи проектите за реновиране на православни храмове в страната, които се финансират с европейски средства да не са застрашени.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков вече се срещна с Видинския митрополит Даниил, който е и председател на работната група по европейските проекти на Светия синод.

За намерението договорите за ремонт на православни храмове също да могат да се индексират, ще се предложи текст, с който се разрешава възложители на проекти по ПМС № 160 (Процедури за определяне на изпълнител с публична покана по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС № 160/2016 г. от страна на бенефициенти на безвъзмездна финансова помощ от Европейските структурни и инвестиционни фондове, които не са възложители по смисъла на Закона за обществените поръчки) също да са допустими за индексацията, а не само проектите, които се изпълняват след процедури по Закона за обществените поръчки.

Арх. Шишков увери, че до края на тази седмица ще приключи работата на комисията с представители на всички министерства, която разработва методиката. Веднага ще бъде качена за обществено обсъждане в рамките на 14 дни, след което МС ще трябва да я одобри. Според министъра методиката ще е факт до един месец.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ