18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Правят Център за високи постижения към строителната гимназия в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка по проект „Изграждане на Център за високи постижения към ПГДС „Цар Иван Асен ІI“. Това е трети спечелен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от администрацията в града.

Новият център е по проект на арх. Саранди Сарандиев и предвижда построяване на комплекс от шест сгради: учебен корпус, общежитие, физкултурен салон, складови обекти, работилници и трафопост. В имота ще има още тенис корт и футболно игрище.

Същинският център ще е на 4 нива, като в основната част ще има учебни кабинети и лаборатории по геодезия, по механизация на горското стопанство, по вградени управляващи системи, лаборатория за изпитване на строителни материали, студио по дизайн с копирен център. В корпуса ще има още зала за събития и техническо помещение, помещения за учители и архив.

Предвижда се сградата да е енергиен клас ”А”, като отоплението ще е на природен газ. Проектът покрива стандартите за достъпност.

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ