20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Правят Център за високи постижения към строителната гимназия в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка по проект „Изграждане на Център за високи постижения към ПГДС „Цар Иван Асен ІI“. Това е трети спечелен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от администрацията в града.

Новият център е по проект на арх. Саранди Сарандиев и предвижда построяване на комплекс от шест сгради: учебен корпус, общежитие, физкултурен салон, складови обекти, работилници и трафопост. В имота ще има още тенис корт и футболно игрище.

Същинският център ще е на 4 нива, като в основната част ще има учебни кабинети и лаборатории по геодезия, по механизация на горското стопанство, по вградени управляващи системи, лаборатория за изпитване на строителни материали, студио по дизайн с копирен център. В корпуса ще има още зала за събития и техническо помещение, помещения за учители и архив.

Предвижда се сградата да е енергиен клас ”А”, като отоплението ще е на природен газ. Проектът покрива стандартите за достъпност.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ