15 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Почистват панорамната алея край р. Тунджа в Ямбол

Почистването на алеята край стадиона в Ямбол, която води към градския парк, привлича все повече доброволци. По тяхна инициатива, с подкрепата на младежите от Младежкия парламент и служители на Общината започна възстановяването на забравения от десетилетия панорамен път.

Всеки, които иска да се включи, е добре дошъл в 9:00 часа на 24 юни, събота, до пешеходния мост зад спортните игрища в ж.к. „Златен рог“. Почистването ще продължи до 14:00 часа.

При втория етап от възстановяването на алеята с труд също имат възможност да се присъединят граждани и строителни фирми. Материалите ще бъдат осигурени от Община Ямбол.

След приключване на дейностите алеята ще е свързана с ж.к. „Златен рог“. Жителите и гостите на града, които преминават по нея, ще има възможност да посетият едно важно за българската история място – Средновековната ямболска крепост.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ