30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Почистват панорамната алея край р. Тунджа в Ямбол

Почистването на алеята край стадиона в Ямбол, която води към градския парк, привлича все повече доброволци. По тяхна инициатива, с подкрепата на младежите от Младежкия парламент и служители на Общината започна възстановяването на забравения от десетилетия панорамен път.

Всеки, които иска да се включи, е добре дошъл в 9:00 часа на 24 юни, събота, до пешеходния мост зад спортните игрища в ж.к. „Златен рог“. Почистването ще продължи до 14:00 часа.

При втория етап от възстановяването на алеята с труд също имат възможност да се присъединят граждани и строителни фирми. Материалите ще бъдат осигурени от Община Ямбол.

След приключване на дейностите алеята ще е свързана с ж.к. „Златен рог“. Жителите и гостите на града, които преминават по нея, ще има възможност да посетият едно важно за българската история място – Средновековната ямболска крепост.

Related Articles

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...

За 17-та година: Фестивалът на пясъчните фигури привлича туристи в Бургас

За 17-та поредна година впечатляващи пясъчни скулптури радват туристите в морския град. Атракцията, запазена марка на Бургас, може да се разгледа до края на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ