15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Подменят осветлението в софийските паркове

Столичната община предприема мерки за решаването на проблема със занемареното осветление на територията на софийските паркове. На първи етап във фокуса са четири от най-посещаваните места в столицата – Южен парк, Западен парк, парк „Заимов“ и парк „Хиподрума“.

След това предстои преглед и обследване в останалите паркове. Столичната община се ангажира да предприеме всички необходими стъпки за изграждане на модерно осветление, за да могат тези пространства да се използват пълноценно и безопасно от гражданите.

За част от парковете ще се направи възлагане на цялостно проектиране на осветлението. На други места ще се ремонтират наличните съоръжения. В имотите, които са частна собственост, нама да се предприемат никакви инвестиционни дейности с общински средства, докато те не бъдат отчуждени.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ