14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Пловдив реновира училища с пари от НПВУ

Пловдив обновява образователната си инфраструктура. Четири училища ще получат почти 16 млн. лв. по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Това са НУ „Климент Охридски“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Елин Пелин“. Общата стойност на проектните предложения е 19,5 млн. лв.

С парите ще се подобри енергийната ефективност на сградите, разширяването им, както и цялостната модернизация на оборудването и обзавеждането. Ще бъде подсигурен и достъпност за лица в неравностойно положение.

По Плана за възстановяване община Пловдив е кандидатствала с още 5 проекта, като всички са поставени в резервния списък за финансиране. При наличие на допълнителен финансов ресурс ще бъдат реализирани и част от резервните проекти.

Очакванията да до края на 2024 г. ремонтните дейности в училищата да приключи. От администрацията в града под тепетата се надяват поне два от резервните проекти също да бъдат финансирани.

Община Пловдив очаква резултати по още 7 подадени проектни предложения с европейско финансиране, насочени към образователна, спортна, социална и административна инфраструктура.

Снимка: Dnes.bg

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ