11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Пловдив: Експерти от цял свят идват на среща на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство

Експерти по опазване на нематериалното културно наследство от цял свят се събират в Пловдив по покана на Регионален Център София – ЮНЕСКО. На 5 и 6 септември ще се състои 11-ата международна среща на центровете на ЮНЕСКО, работещи за опазването на живото наследство на човечеството. Форумът е с подкрепата на Министерство на културата, Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“.

Ще гостуват експерти от Алжир, Китай, Иран, Япония, Перу, Република Корея, ОАЕ. По време на работните сесии ще се обсъдят всички нови тенденции в областта, предизвикателствата пред центровете, стратегически планираните дейности за сътрудничество на международно ниво.

Събитието ще се проведе в Малката базилика на Филипопол и ще бъде открито от министъра на културата Кръстю Кръстев, директора на отдел „Повишаване на капацитет“ в ЮНЕСКО Сузане Шнутген, заместник-кмета по култура, археология и туризъм на Пловдив Пламен Панов, директора на Държавния културен институт към МВнР Снежана Йовева-Димитрова, директора на Регионален Център София – ЮНЕСКО Ирена Тодорова.

В рамките на визитата си делегатите ще посетят Епископската базилика на Филипопол, емблематични места и събития в Стария град на Пловдив, както и Регионалния етнографски музей.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ