16 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града – 5 и 10, които, заради добрата си скорост и честите интервали, привличат все повече пътници.

“Трамвайният коридор на бул. “Цар Борис” III е доказано най-бързата връзка с центъра за всички квартали по протежението му, а в началото на годината времето за пътуване беше намалено с около 30%, с което успяхме да привлечем още пътници. Затова предлагаме нова линия 15, с която целим да намалим интервалите, да подобрим комфорта на пътниците и да осигурим нови директни връзки за гражданите”, аргументира идеята зам.-кметът инж. Павлов.

Вносителите на доклада подчертават, че по данни от електронната система, трамваи 10 и 18 също са запълнени, тъй като осигуряват връзка за жителите на кварталите “Лозенец“, “Хладилника” и “Кръстова вада” с центъра и обслужват натоварената улица “Граф Игнатиев”.

“С трамвайна линия 15 обединяваме два от трите най-натоварени трамвайни коридора в целия град и възстановяваме липсващата директна връзка между бул. “Цар Борис III” и ул. “Граф Игнатиев”, която исторически винаги е била търсена, но беше прекъсната преди десетина години”, заяви Борис Бонев.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5, като така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. “Цар Борис III”.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ