20 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Париж казва ADIEU на електрическите тротинетки под наем

В Париж вече не можете да наемете електрическа тротинетка. Френската столица живя с возилата през последните 5 години и бе един от първите градове в Европа, който ги въведе.

От 1 септември 2023 г. трите оператора трябва да приберат окончателно съоръженията под наем и обществените електрически скутери спират да се движат. Това става след като на местен референдум жителите на Париж отхвърлиха с огромно мнозинство използването им.

В допитването участваха едва 103 000 жители от 13-милионното население на френската столица заедно с предградията. От участвалите в анкетата 89% са гласували против електрическите тротинетки. Резултатът се счита за валиден, въпреки малкия брой на включилите се в допитването.

Небрежното използване на 15 000 електрически скутера в града, както от туристи, така и от жители, включително честите инциденти и хаосът по тротоарите са причина за забраната. Статистиката показва скок на катастрофите с тротинетки през последните години.

Фирмите собственици на тротинетки вече планират да изпратят возилата си в Белгия и Израел.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ