10 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Отчуждават имоти за изграждането на АМ „Русе – Велико Търново“

С решение на правителството се отчуждават имоти – частна собственост, необходими за изграждането на автомагистрала „Русе – Велико Търново“.

Терените попадат в три отсечки с обща дължина малко над 19 километра по трасето на участъци „Русе-Бяла“ и обход на град Бяла. Те са определени съгласно одобрения подробен устройствен план – парцеларен план за трасето. Подлежащите на отчуждаване имоти се намират в землищата на селата Ценово и Долна Студена, община Ценово, област Русе.

Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ