12 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5 млн. лв. Трасето включва и изграждане на прилежаща инфраструктура и стрелки.

„Проектът бележи важен етап в нашата регионална транспортна мрежа и достъпа до коридор Източно-средиземноморски, през основното пристанище на Бургас. Изпълнението му е част от ангажимента на НКЖИ за „Рехабилитация и изграждане на железопътни връзки с морски и вътрешни водни пристанища и летища. Целта е постигане на повишена свързаност, каза генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Мария Генова.

Максималното използване на железопътната инфраструктура води до устойчивост и ефективност на цялата транспортна система, използвайки възможността да се движат от и до гара Владимир Павлов, но без да се налага допълнителни маневрени в гара Бургас, каза Живко Недев – председател на Управителния съвет на фирмата изпълнител. Той изрази надежда скоро да бъде изградена и връзката от гара Владимир Павлов до бургаското летище.

Реновираният обект е по проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас“ – Фаза 2. Целта е увеличаване на товарния трафик чрез подобряване качеството на железопътната инфраструктура на Трансевропейската транспортна мрежа.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ