19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Откриха крайбрежна зона за отдих в Шкорпиловци

Крайбрежна зона за отдих е изградена в курортния комплекс Шкорпиловци. Тя е изпълнена от Община Долни чифлик по проект на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Български черноморски сговор Бяла -Долни чифлик – Аврен“. Финансирането е в размер на 249 972 лева по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.) на Европейския съюз, каза кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова, цитирана от БТА.

Новата крайбрежна зона разполага със пространство за стрийт фитнес с различни тренажори, успоредка и лост за набиране. Площадката за игри е обзаведена с макси шах, на две места има маси и столове за игра на карти.

Морският пейзаж може да бъде наблюдаван през специален монокъл. На разположение на почиващите са поставени пейки и велостоянки. Осветлението е решено със соларни лампи. Засадена е нова декоративна растителност, за която със средства на Общината е изградена нова автоматизирана поливна система на стойност 14 111 лева. Зоната е оградена от пътя с предпазен парапет на стойност 24 000 лева, в района са направени и три нови пешеходни пътеки с изкуствени неравности.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ