11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Откриха инсталация за преработка на отпадъци край с. Джерман

Нова инсталация за преработка на битови отпадъци бе въведена в експлоатация край дупнишкото с. Джерман. Проектът е финансиран от ОП „Околна среда 2014 – 2020“ и е на стойност близо 13 милиона лева.

Съоръжението ще преработва отпадъците на три общини: Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Довършването на обекта беше под угрозата за провал, тъй като се оказа, че общината не разполага с необходимата сума от 4 милиона и половина лева за съфинансиране. В началото на декември съветниците гласуваха да се прибегне до банков заем. Крайният срок за цялостното приключване на обекта е 31-ви декември 2023-та година.

Инсталацията е до терен от около 200 декара, където трябва да се изгради и депо за отпадъците на шест общини: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно.

Related Articles

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....

Започва процедура по разширяване на ГКПП „Малко Търново“

Започва процедура по изготвяне на проект за разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“. За това се договориха отговорните за целта институции на среща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ