12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Старт на ски сезона в големите зимни курорти

Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември. Официалното откриване на сезона в Пампорово е планирано за петък, съобщават от „Пампорово ски“ на сайта си. В деня на откриването лифт картите ще са на промоционална цена.

Предстои да бъде пуснат в употреба и нов шестседалков лифт, както и обновената южна ски зона.

Очаква се изграждането на детския ски парк на ски център „Малина“. Ще бъдат и доставени допълнителни 12 оръдия за изкуствен сняг по пистата към Смолянски езера.

На 15 декември се открива сезонът и на Боровец. Пистите вече са подготвени. Разширява се системата за изкуствен сняг, като в ски център „Ситняково“ са добавени нови стационарни и подвижни оръдия от последно поколение.

В Банско началото на новия зимен туристически сезон ще бъде дадено на 16 декември, съобщиха от Общината. Откриването ще е съпроводено с празнична програма, която ще започне в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с игри и концерт, а по писта „Томба“ ще се спуснат със ски спортисти от Банско.

Втората част на програмата ще бъде на централния градски площад от 17:30 часа с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ