16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Опасност: Столицата може да загуби евросредства заради проблема с нареждането на жълтите павета

Столицата е на път да загуби европейското финансиране за ремонта на центъра на града. За това алармира чрез БНТ служебният министър арх. Иван Шишков. Средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“, която се управлява от МРРБ. Причина за безпокойството е фирма „Трейс Груп Холд“АД, която е получила поръчката за ремонта на жълтите павета в София, а той се оказа некачествен.

Сега изпълнителят трябва да пренарежда компрометираните участъци. Финансовата рамка, която министерството би трябвало да даде е 41 млн.лв, като 46 млн.лв е целият проект, а съфинансирането от Столична община е около 5 млн.лв.

„За да се усвоят парите, ремонтът на цялата централна градска част трябва да е готов и качествено извършен до март 2023“, уточни арх.Шишков. Тепърва обаче предстои пренареждане на жълтите павета, ремонтът на ул. „Шишман“ също продължава.

„Заради забавянето от МРРБ обмисляме да започнем предварителни проверки на изпълнението на проекта“, заключи министърът.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ